Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-30@18:46:30 GMT

دردسرهای تکراری آموزشیاری که یار دانشجو نیست

تاریخ انتشار: ۱۲ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۲۷۴۲۹۵

دردسرهای تکراری آموزشیاری که یار دانشجو نیست

دانشگاه آزاد اسلامی از شهریور سال ۹۹ با انتقال خدمات و اقدامات دانشجویی به "سامانه مدیریت یکپارچه امور آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی" موسوم به «آموزشیار» قصد داشت خدمات را در سامانه‌ای یکپارچه به دانشجویان خود ارائه دهد، در این مدت معایب این سیستم آشکار شده و این باگ ها مشکلات متعددی برای دانشجویان ایجاد کرده به نحوی که بسیاری از دانشجویان بعد از ۴ نیمسال تحصیلی که از راه‌اندازی این سامانه می‌گذرد هنوز برای انتخاب واحد در روزهای تعیین شده با مشکلات متعدد مواجه هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آنگونه که شواهد و شکایت‌های متعدد و پی در پی دانشجویان این دانشگاه نشان می‌دهد، ظاهرا هیچ عزمی برای رفع این مشکلات، وجود ندارد .

به گزارش ایسنا، دانشگاه‌ آزاد اسلامی یکی از پرجمعیت ترین دانشگاه‌های کشور است و تقریبا می‌توان گفت در هر شهری واحد دارد!با این وصف، طبیعی است که دانشجویان این دانشگاه پرجمعیت در ازای شهریه قابل توجهی که در وضعیت فعلی اقتصادی کشور پرداخت می‌کنند، انتظار داشته باشند حداقل، از امکانات اولیه دانشجویی برخوردار باشند.

آنها معتقدند: این خواسته زیادی نیست که یک دانشجو بتواند به راحتی انتخاب واحد خود را انجام دهد. کاری که هر دانشجویی انجام می دهد و طبیعتا نباید برای ورود به سامانه انتخاب واحد خود در ساعت‌های مختلف شبانه روز دست خالی بماند و در نهایت هم به جز استرس و کلافگی چیزی عایدش نشود!

پیش از این، هر کدام از واحدهای دانشگاه آزاد زیر نظر سامانه‌ای جداگانه و مختص به دانشگاه خود، تحت عنوان سامانه "سیدا" امور دانشجویان را انجام می‌دادند اما از تابستان سال گذشته و در راستای نیاز دانشجویان به استفاده و بهره‌مندی از خدمات آنلاین و اینترنتی، سامانه جدیدی به نام سامانه "آموزشیار" در این دانشگاه ایجاد شد. این سامانه به منظور مدیریت یکپارچه امور آموزشی، به صورت هماهنگ و سیستماتیک بین تمام واحدهای دانشگاه آزاد راه‌اندازی شده است. 

 دانشجویان دانشگاه آزاد برای انجام امور آموزشی خود ملزم به ورود به این سیستم هستند چراکه کارهایی از قبیل ارزشیابی اساتید، انجام امور فارغ التحصیلان، انتخاب واحد و ثبت نام دروس، ارائه برنامه کلاسی، مشاهده نمره‌ها، ثبت درخواست‌های مختلف از جمله درخواست وام دانشجویی و فرآیندهای دیگر، از طریق این سامانه انجام می‌شود.

قرار بود هدف از راه اندازی این سامانه، تسهیل در امور دانشجویان باشد اما نکته قابل توجه ماجرا اینجاست که تاکنون، سامانه آموزشیار بیشتر موجب نگرانی برای دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی داشته است. روز گذشته، زمان انتخاب واحد دانشجویان دانشگاه آزاد در واحدهای تهران بود. ولی تعداد زیادی از دانشجویان واحدهای مختلف دانشگاه‌ آزاد اسلامی در تماس با ایسنا اعلام می کردند که در هر ساعت که وارد سامانه شدند، موفق به انتخاب واحد نشدند.

یکی از دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات در این زمینه به ایسنا گفت: طبق اعلام قبلی دانشگاه آزاد، در روز مقرر وارد سامانه آموزشیار شدم تا انتخاب واحد انجام دهم. گمان کردم اگر ساعت ۴:۳۰ صبح وارد سامانه شوم، به دلیل خلوت بودن و مراجعه تعداد کمتری دانشجو به سایت، میتوانم انتخاب واحدم را انجام دهم،  اما پس از ۴۵ دقیقه تلاش موفق به ورود به سامانه نشدم.

این دانشجو ادامه داد: نکته دیگر اینکه باوجودی که شهریه ثابت باید برای همه دانشجویان ثابت باشد، ولی من و دوستم هر دو در پرداخت شهریه ثابت خود ، دو مبلغ متغیر پرداخت کردیم.

پس از ایجاد این سامانه، دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی مشکلات زیادی با این سامانه داشته‌اند که از میان آنها می‌توان به کُند بودن این سامانه در به‌روزرسانی اطلاعات دانشجو و همچنین مشکلات زمان انتخاب واحد و عدم ارائه دروس در زمان بندی مشخص و ارجاع دانشجو به زمان حذف و اضافه اشاره کرد. ولی اواخر سال پیش در اقدامی تامل برانگیز، برای ورود به این سامانه تایید دو مرحله‌ای تعریف شد و این کد تایید باید به شماره دانشجو در پیام رسان آی گپ ارسال می‌شد و اگر دانشجویی این پیام رسان را نداشت، باید دو دقیقه صبر می‌کرد تا بتواند با استفاده از راه دوم که همان کد تصویری است به سامانه وارد شود.

دانشجویان دانشگاه آزاد معتقدند لزوم نصب آی‌گپ خودش مشکل ساز است و لزومی ندارد برای ورود به سامانه یک اپلیکیشن ایرانی نصب شود. کد ورود می‌تواند به ما پیامک شود.!

دانشجوی دیگری از واحد تهران شرق در رابطه با مشکل خود به ایسنا گفت: ما دانشجویان دانشگاه آزاد قبلا در سامانه‌های جداگانه مختص هر واحد نسبت به اقدامات دانشجویی خود اقدام کردیم اما دانشگاه آزاد اقدام به یکپارچه سازی سامانه امور دانشجویی کرد. سامانه‌ای که مدام ما را با مشکل مواجه می کند.این سامانه حتی در ترم تابستان هم عملکرد خوبی نداشت.

این دانشجوی رشته میکروبیولوژی ادامه داد: من بارها در سامانه آموزشیار نسبت به پرداخت شهریه اقدام کرده‌ام اما شهریه‌ام برگردانده شده و نهایتا موفق نشدم در موعد مقرر انتخاب واحدم را انجام دهم. این ترم هم پس از تلاش مکرر توانستم تنها ۱۰ واحد انتخاب کنم.

وی افزود: نمی‌دانم باید چه کار کنم. با مسئولان واحد تماس می گیرم، می‌گویند که مشکل مربوط به سامانه مرکزی است. با سامانه مرکزی هم تماس گرفتم که کسی پاسخگو نیست! در نهایت پس از بالای ۲۰ بار که با پشتیبانی سامانه آموزشیار تماس گرفتم، گفتند مشکل را انتقال میدهیم.

دانشجویی دیگری از واحد تهران جنوب در زمینه مشکلات آموزشیار گفت: سئوال من این است که دانشگاه آزاد چه میزان برای راه اندازی چنین سامانه‌ای هزینه کرده است؟ سامانه‌ای که با وجود تعداد زیاد دانشجویان و تعداد زیاد درخواست‌ها، باید به قدری قوی و پر سرعت باشد که دانشجویان بتوانند حداقل اقدام دانشجویی، یعنی انتخاب واحد خود را انجام دهند. ! نه اینکه حتی برای ورود به سامانه هم دانشجو دچار مشکل شود و اگر هم دانشجو پس از تلاش‌های مکرر موفق شد وارد سامانه شود، به یک باره او را خارج کند.

این دانشجو ادامه داد: من نتوانستم حتی به سامانه آموزشیار وارد شوم که ببینم چه درس‌هایی ارائه شده است. چرا مسئولان دانشگاه آزاد پاسخگو نیستند؟ با پشتیبانی سامانه آموزشیار هم که تماس گرفتم، کسی جواد تلفن را نداد!

یک دانشجوی دیگر شاغل به تحصیل از واحد علوم تحقیقات در تماس با ایسنا گفت: روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی در پاسخ به اعتراضات مربوط به مشکلات ثبت نام گفته است که مشکل سراسری اینترنت عامل بروز کندی در ورود به سامانه آموزشیار است. اما سوال من اینجاست که پس چرا پلتفرم‌های تماشای فیلم و سریال که طبیعتا حجم سنگین‌تری از اطلاعات را بارگذاری می‌کنند، دچار مشکل نشده‌اند؟ پس اینکه بگویند، مشکل اینترنت دلیل بروز اختلال در آموزشیار است، حرفی عجیب است!

وی مدعی شد: تقریبا همه دانشجویان دانشگاه برای ورود به سامانه آموزشیار و آغاز فرآیند انتخاب واحد خود با دو پیام مواجه می‌شدند:

سامانه در این لحظه امکان خدمات رسانی ندارد. لطفا پس از چند لحظه مجددا تلاش نمائید.

پیام دیگر سامانه به دانشجویان نیز این بود: در حال حاضر دسترسی به این بخش سامانه قطع شده است. لطفا مجددا سعی نمایید.

مواجه شدن دانشجویان با چنین پیام‌هایی چیزی به جز استرس، اتلاف زمان انتخاب واحد و نگرانی برای آنها ندارد. بدیهی است که مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی پیش از آغاز زمان انتخاب واحد، می‌دانند با حجم ورودی بالا به سایت مواجه می شوند،بنابراین باید به فکر تقویت زیرساخت های سامانه‌ای باشند که هدف از ایجاد آن یکپارچه سازی اقدامات دانشجویی بوده است.

سامانه‌ای که عملکرد آن از ترم اول ایجادش با اعتراضاتی همراه بوده  و مشکلاتی برای دانشجویان ایجاد کرده است و علی رغم گذشت سه نیمسال تحصیلی و وارد شدن به نیمسال چهارم  ، با وجود شنیدن صدای اعتراض دانشجویان مستاصل و پیگیری‌های انجام شده در رابطه با رفع مشکل سامانه آموزشیار، همچنان ظاهرا عزمی برای رفع مشکلات بزرگ خود ندارد.

به گزارش ایسنا، بدیهی است که حتی با چشم پوشی از پرداخت شهریه‌های  کلان، شأن دانشجو ایجاب می‌کند که امکاناتی در خور به او ارائه شود.  نه اینکه مسئولان دانشگاه با ایجاد سامانه‌ای غیر حرفه‌ای، کُند و پر از مشکل، نه تنها باری از دوش دانشجویان برندارند بلکه به مشکلات آنها اضافه کنند.

خبرگزاری ایسنا آماده است توضیحات مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی در خصوص تداوم مشکلات سامانه آموزشیار و عدم رفع آنها را انعکاس دهد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: دانشگاه آزاد اسلامي سامانه آموزشیار دانشجویان دانشگاه آزاد دانشگاه آزاد اسلامی برای ورود به سامانه سامانه آموزشیار مسئولان دانشگاه انتخاب واحد خود وارد سامانه راه اندازی سامانه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۷۴۲۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشته روانشناسی از شکل سنتی فاصله می‌گیرد/ افزایش تعداد کلینیک‌های درمانی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، مراسم بزرگداشت «روز روانشناس و مشاور» با حضور سعید رازقی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر، اعضای هیئت رئیسه، استادان و دانشجویان رشته تحصیلی مشاوره و روانشناسی در این دانشگاه برگزار شد.

رازقی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر در این جلسه با بیان اینکه روانشناسی از مباحث مورد علاقه‌ام است و بیشتر علاقه‌مند به شنیدن مباحث پیرامون این علم مهم دارم، گفت: جامعه امروز دچار تغییرات سریع و آنی مباحث تکنولوژی و به‌روز شدن علوم مختلف، فضای مجازی و تبادل اطلاعات در این فضاست که باید برای کاهش آسیب‌ها در این فضا، جامعه را مدیریت و آماده پذیرای این تغییرات کرد.

معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر هم عنوان کرد: دانشجویان، آینده‌ساز جامعه هستند، اما برای تحقق این مهم، نیازمند پیر، مرشد و استاد هستند تا این مسیر حساس را با موفقیت پشت‌سر بگذارند.

انسیه ماهینی با اشاره به وجود تمامی مقاطع تحصیلی شته روانشناسی در واحد بوشهر عنوان کرد: هر دانشگاهی تا رسیدن به استاندارد ایده‌آل و مطلوب خود با چالش‌هایی مواجه است که خلأ‌های محدود موجود در این دانشگاه به‌واسطه حضور استادان توانمند و باتجربه به خوبی از بین رفته است.

وی با ارائه توضیحاتی درباره مرکز مشاوره امین عنوان کرد: مرکز مشاوره امین دانشگاه به‌خوبی توانسته مشاوره‌های مختلفی در عرصه‌های تحصیلی، ازدواج، خانوادگی، همسرداری، سوگ درمانی و ... به دانشجویان ارائه کند.

معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر افزود: همچنین مرکز مشاوره امین دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر با ایجاد زیرساخت‌های مناسب درحال گسترش فعالیت و ارائه خدمت به عموم جامعه است که با حضور پربار و پرانگیزه دانشجویان می‌تواند خدمات مطلوب‌تری را ارائه کند.

تشریح اهمیت شغل روانشناس در جامعه

مولود کیخسروانی مدیر گروه رشته روانشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر با اشاره به اهمیت شغل روانشناس در جامعه تأکید کرد: افرادی که به روانشناس مراجعه می‌کنند، گا‌هی بیمارانی هستند که اتاق درمان را آخرین نقطه امن برای خود می‌بینند، بنابراین هر دانشجو باید خود را در مسیری ببیند که با اقدامات مناسب می‌تواند یک زندگی، یک جان، یک آینده، یک فرزند با آینده نامعلوم را نجات دهد.

استاد گروه روانشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر هم با بیان اینکه در دنیای امروز، روانشناسی نیازم مبرم جامعه است، ادامه داد: افزایش تعداد کلینیک‌های درمانی، نشان‌دهنده این اهمیت و مراجعه افراد به آنان بیانگر اعتماد و نیاز مردم به مشاور برای کمک به آنان است.

رامین بی‌باک با بیان اینکه بهداشت جهانی در تعریف خود از علم روانشناسی بر ارتقای سلامت روان علاوه بر درمان تأکید دارد، توضیح داد: همه افراد جامعه به‌نوعی آسیب‌های روحی و روانی مختلفی را در سنین مختلف تجربه می‌کنند که علاوه بر درمان، نیاز به ترمیم آن در جامعه وجود دارد؛ چراکه زمینه پیشرفت در هر امری به نیروی انسانی وابسته است و سلامت روان، اثرمستقیمی بر آن دارد.

روانشناسی علم مطالعه رفتار است

مدیر مرکز مشاوره امین دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر هم با تأکید بر اهمیت وجود مراکز مشاوره در جهان تشریح کرد: روانشناسی علم مطالعه رفتار است، انسان از زمان تولد با رفتار، خود را نشان می‌دهد، بنابراین در هرجایی که انسان وجود دارد، رفتار نیز وجود خواهد داشت که می‌طلبد این رفتار‌ها از بدو تولد به صورت علمی مورد بررسی قرار گیرد.

بهمن توفیقی افزود: روانشناسی علم روز جهان است و نقشی که این علم در کاهش آلام و درد‌ها دراد، بر هیچکس پوشیده نیست.

استاد گروه روانشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر هم با اشاره به سابقه این رشته تحصیلی در این واحد دانشگاهی، عنوان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر، نخستین مرکز آموزش عالی است که مقاطع تحصیلات تکمیلی را در استان فعال کرد و به‌نوعی محوریت و مرکزیت رشته روانشناسی است.

علی پولادی ریشهری با اشاره به فعالیت سازمان نظام روانشناسی در استان بوشهر توضیح داد: با تسهیل امور در این سازمان، دانش‌آموختگان مقطع کارشناسی ارشد رشته روانشناسی می‌توانند پس از کارورزی، آزمون و انجام مصاحبه اقدام به کسب پروانه فعالیت و سپس به انجام مشاوره‌های مختلف بپردازند.

وی با بیان اینکه ۷۰ رشته روانشناسی در جهان وجود دارد، ادامه داد: رشته روانشناسی چشم‌انداز خاصی در جهان دارد که این رشته در پرتو علوم روز و تکنولوژی‌های نوین، به‌زودی از شکل سنتی خود فاصله خواهد گرفت.

استاد رشته روانشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر با بیان توصیه‌هایی برای دانشجویان و نسل جوان گفت: ابتدا توصیه می‌کنم همواره ارتباط خود را با خالق هستی، متصل نگه دارید که این اتصال و ارتباط، عاملی برای جلوگیری از بسیاری کج‌روی‌هاست.

محسن دربندی افزود: دانشجویان باید با والدین خود ارتباط صمیمانه‌ای داشته باشند و با احترام با آنان رفتار کنند که وجود این نعمت الهی، آرامش‌بخش بسیاری از ناملایمات است و دیگر اینکه هدفمند زندگی کنند و همواره اهل مطالعه باشند.

ذاکری از استادان گروه روانشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر هم با تأکید بر اینکه دانشجویان همواره سعی کنند خود را در زمینه‌های مختلف توانمند سازند، خطاب به دانشجویان افزود: مهارت‌های زندگی اجتماعی را یاد بگیرید، عوامل استرس‌زا را برای خود و جامعه بشناسید و برای کنترل آن تلاش کنید. مطالعات خود را حداقل در یک زمینه تخصصی با جدیت دنبال کنید و به رسالت خود در رابطه با ارتقاء سطح روان جامعه، پایبند باشید.

باقر گرگین رئیس دانشکده علوم انسانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر هم با بیان اینکه شخصیت و هویت افراد در ارتباط با دیگران و حل مشکلات آفراد شکل می‌گیرد و نشان داده می‌شود، ادامه داد: در این صورت است که انسان نه یک فرد، بلکه بخشی از یک مجموعه‌ای که با آن در ارتباط است نشان داده می‌شود و در حقیقت در گستره بیشتر، بروز، ظهور و فعالیت می‌کند.

در پایان این آیین از استادان گروه روانشناسی و مشاوره و دانشجویان و مشاورین فعال در مرکز مشاوره امین دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر تجلیل شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رشته روانشناسی از شکل سنتی فاصله می‌گیرد/ افزایش تعداد کلینیک‌های درمانی
  • مهلت انتخاب رشته داوطلبان دکتری تخصصی دانشگاه آزاد تمدید شد
  • مهلت ثبت نام بدون آزمون دکتری تخصصی دانشگاه آزاد تمدید شد
  • رویداد صدرا با حضور ۳۱ شرکت صنعتی در دانشگاه آزاد دزفول گشایش یافت
  • تمدیدانتخاب رشته داوطلبان دوره دکتری تخصصی۱۴۰۳ دانشگاه آزاد اسلامی
  • تجمع دانشگاهیان دانشگاه آزاد اسلامی واحد سلماس
  • ضرورت جبران کمبود دانشجو در دانشگاه آزاد
  • آئین گرامیداشت روز جهانی روانشناس و مشاور برگزار شد
  • اجرای طرح تدریس با جهت‌گیری الهی برای هدایت دانشجویان
  • تجمع دانشگاهیان دانشگاه آزاد شهرکرد در حمایت از دانشجویان آمریکایی حامی فلسطین